FANDOM


Nujin
Washinton square arch

washington square arch

Stanford White (1853) was één van Amerika's meest prominente architecten. Zijn creativiteit leidde in 1880 tot de oprichting van het gerenommeerde architectenbureau McKim, Mead & White, dat verantwoordelijk was voor een ware 'renaissance' periode in de Amerikaanse architectuur in de negentiende eeuw.

White was net als de andere twee bureaupartners opgeleid bij Henry Hobson Richardson, op dat moment de meest befaamde architect in de VS. Van het trio had White het meeste tekentalent. Hij wist vaak klanten zonder bouwkundige kennis zijn bedoelingen duidelijk te maken door het maken van sfeertekeningen.

werk

Gedurende zijn loopbaan ontwierp hij een scala aan privéwoningen en publieke gebouwen, welke vandaag te dag tot het culturele erfgoed van Amerika behoren.

Tragiek

White is tragisch aan zijn einde gekomen. Tijdens een feest in het door hemzelf ontworpen Madison Square Garden werd hij in zijn hoofd geschoten door de jaloerse echtgenoot van zijn minnares.


.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.