FANDOM119642

Philip WebbPhilip Speakman Webb (Oxford, 1831-Sussex, 1915) was een Engelse architect. Hij studeerde in Aynho in Northonhampshire waarna hij in Londen ging werken onder het bezielend oog van de architect G.E. Street
104765

Red House

Landhuizen

Webb werd vooral bekend met zijn landhuisontwerpen, zoals het Red House (zogenoemd vanwege de rode baksteen) en het huis Standen. In een huis als Standen in Sussex (1792-1894) probeerde Webb aan te tonen dat ware architectuur op natuurlijke wijze voortkomt uit materiaalgebruik en functie. Met zijn zorg voor een eerlijke uitdrukking van de constructie en zijn streven de gebouwen in hun omgeving en de plaatselijke cultuur te integreren was Webb een voorbeeld voor tijdgenoten als William Eden Nesfield en Richard Norman Shaw.

Overige werkzaamheden


Webb was een van de oprichters van een genootschap waar Dante Gabriel Rossetti, Edward Burne-Jones en Ford Madox Brown deel uitmaakten, later Morris & Company (1875-1940) genoemd. Samen met William Morris maakte Webb bovendien deel uit van de Arts and Crafts beweging en richtte hij in 1877 'The Society for the Protection of Ancient Buildings' op.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.