FANDOM


Seeriele geo

Dit is seriële geometriek

Serieel geproduceerd houdt in dat een object of een bouwonderdeel zo geproduceerd is dat een reeks van dezelfde onderdelen gemakkelijk te vervaardigen is.

Op deze manier is het goedkoper en efficiënter om snel te bouwen, en dat is dan ook de reden dat er bijvoorbeeld bij het Modernisme, Bauhaus, het Nieuwe Bouwen, De Stijl, het Constructivisme en het minimalisme veel gebruik wordt gemaakt van makkelijk te fabriceren materialen zoals staal en beton. Een andere manier om serieel te produceren is het gebruik van prefab elementen, waarmee de industrialisatie van de bouw in het begin van de twintigste eeuw een sterke impuls kreeg, aangemoedigd door architecten als Le Corbusier. Ook door kunstenaars als Richard Serra en Walter de Maria wordt bewust gebruik gemaakt van serieel geproduceerde materialen, waarbij soms seriële reeksen worden gecreëerd zoals geometrische patronen en lijnen.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.