FANDOM


File:Raam.jpg

Een venster is een opening in een muur of wand van een gebouw, waar men doorheen kan kijken.

Een venster kan van een raam of glas worden voorzien. Het raam is dan het beweegbare deel wat in een venster of kozijn is aangebracht.

Materialen

Materialen om ramen van te maken zijn onder andere: hout, kunststof, aluminium en staal. Er zijn verschillende typen ramen, de aanduiding slaat meestal op de manier hoe een raam beweegt wanneer het wordt geopend bijvoorbeeld: draairaam, uitzetraam, kiepraam, schuifraam, draaikiepraam, valraam en tuimelraam.

In Nederland en België zijn ramen vaak voorzien van dubbel glas voor isolatie. Vaak kan een raam aan de buitenkant worden afgesloten met blinden of rolluiken, en aan de binnenkant een gordijn, rolgordijn of iets dergelijks. In de zomer wordt een raam vaak afgesloten met een hor als het open gezet wordt, om te vermijden dat ongedierte zoals muggen en vliegen binnen vliegt.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.