FANDOM


Jan dirk peereboom voller

Jan Dirk Peereboom Voller

Jan Dirk Peereboom Voller (Den Haag, 1942) is een Nederlands architect. carrière

Na zijn studie Bouwkunde aan de Technische Hogeschool in Delft werkte Peereboom Voller enige tijd als wetenschappelijk medewerker aan de Technische Hogeschool Eindhoven en als medewerker van het tijdschrift Wonen-TABK. Later was hij in verschillende functies werkzaam. Zo was hij architect voor de Rijksgebouwendienst en docent aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Daarnaast had hij een functie binnen BNA en zat hij in verschillende jury's. In 1988 richtte Peereboom Voller samen met Carel Weeber, Pi de Bruijn en Frist van Dongen het architectenbureau Architekten Cie. op, waartoe later ook Pieter van Wesemael , Pero Puljiz en Branimir Medic toetraden. Peereboom Voller verliet het bureau in 1998 en richtte in 2003 zijn eigen architectenbureau JDPV op. projecten, publicaties en objecten

Peereboom heeft uiteenlopende projecten gerealiseerd. Voorbeelden van woningbouw zijn Buitenveldert in Amsterdam (1987), Waterwoningen (1998) en Gewild Wonen in Almere (2001). Andere projecten zijn het Paleis van Justitie in Arnhem (1991), de Hogeschool van Amsterdam (1994), Winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam (1997) en een Verkeerscentrale in Wolfheze (2000).

Naast architecturale projecten schrijft Peereboom Voller ook artikelen en ontwerpt hij objecten, zoals een lamp, een glazen tafel, een abri en een 'glazen kubus'.

Jan Dirk Peereboom Voller is tot op heden nog werkzaam vanuit zijn bureau in Den Haag.

Hogeschool van amsterdam

Hogeschool van Amsterdam

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.