FANDOM


Palazzo reale

Palazzo Reale

Palazzo Reale, één van de mooiste koninklijke paleizen in Italië, ligt midden in de wijk Toledo in Napels. Het paleis werd ontworpen door Domenico Fontana, voor de onderkoning Fernández Ruiz de Castro. De bouw ervan begon al in 1600 maar pas in 1843 werd het gebouw voltooid. De indrukwekkende gevel is bijna 170 meter lang.

Binnen
Palazzo realle

In Palazzo Reale

Het immense paleis bevat onder meer een prachtig theater, het Teatrino di Corte, een koetshuis, waar tentoonstellingen plaats vinden, de Capella Palatina met een magnifiek hoofdaltaar en een tuin met exotische planten. Op de eerste verdieping vind je het museum van de koninklijke vertrekken. De bibliotheek in de Alla delle Feste-vleugel, is de belangrijkste van Italië, ze bezit twee miljoen boeken, waaronder zelfs boeken van voor 1500.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.