FANDOM


Het modulor-systeem is in 1943 ontwikkeld door de architect Le Corbusier.

Het modulor-systeem is een maatsysteem, gebaseerd op de getallenreeks van de gulden snede, waarbij de gemiddelde lengte van de mens als basis dient. Hij vond dat architectuur op de mens moest worden afgestemd. Aanvankelijk ging Le Corbusier uit van een 1,75m. In 1947 paste hij dit aan naar 6 voet (circa 1,82m). Met uitgestrekte arm kwam dit neer op 2,26m. Hij zei dat hierdoor de navel precies het middelpunt was, net als bij het Vitruvianse figuur van Da Vinci. Op basis van dit systeem komt Le Corbusier tot de maatverhouding van zijn ontwerpen, zowel meubelen als gebouwen.
Ke

Unité d'Habitation, modulor

Hij paste het systeem voor het eerst toe bij het flatgebouwencomplex Unité d'Habitation in Marseille (1945-1952), dat bestaat uit 337 appartementen met gedeelde voorzieningen.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.