FANDOM


Ab
De KfW Westarkade toren, die werd geopend in het voorjaar van 2010, bevat een groot aantal zeer geavanceerde design en technologie-oplossingen die de problemen van duurzaamheid in hoge gebouwen aan te pakken.

Een drukring gevel, de eerste in zijn soort, ontkent de effecten van variërende druk rond het gebouw en daardoor maakt het mogelijk om op natuurlijke wijze worden geventileerd. Een complex computergestuurd systeem van kleppen in de buitengevel egaliseert druk over het gehele, en betekent dat ramen in de binnenste gevel kan worden geopend zonder nadelig te beïnvloeden interne comfort. Dit systeem reduceert het gebouw primaire energievraag - met minder dan 100 kilowatt-uur aan primaire energie per vierkante meter per jaar, ongeveer de helft van de huidige Europese gemiddelde, en een derde van de Amerikaanse.. Het is een zeer belangrijke stap naar een praktische, duurzame all-glazen toren.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.