FANDOM


Rei KawakuboEdit

Wika foto

Rei Kawakubo

Rei Kawakubo is een Japanse architect die in1942 werd geboren in Tokio. Ze studeerde kunst- en modegeschiedenis aan de presitgieuze Keio University in Tokio. Na haar afstuderen werkte ze voor een textielbedrijf en als freelance styliste (1967). In 1969 starte ze haar eigen label 'Comme des Garçons' en in 1973 vestigde ze zich met 'Comme des Garçons Ltd' in Tokio. In eerste instantie ontwierp ze vrouwenkleding, waar ze in 1978 een lijn voor mannen aan toevoegde. Enkele jaren later presenteerde ze haar eerste kledinglijn in Parijs, waar ze in 1982 een winkel opende. Twee jaar later volgde New York.
Rei Kawakubobo

Rei Kawakubo

Alhoewel Kawakubo bekend is geworden door haar mode-ontwerpen, was ze ook werkzaam als meubelontwerpster, grafisch vormgeefster en architecte. In 1983 presteneerde ze de 'Comme des Garçons' meubellijn. In eerste instantie ontwierp ze enkel in de kleuren zwart, wit en grijs. Vanaf de jaren tachtig gebruikt ze soms ook andere kleuren. Begin jaren negentig bracht ze een eigen tijdschrift uit genaamd 'Six'
Asdfasda

Het Garçons Flagship Store door Rei Kawakubo

Haar Comme des Garçons Flagship Store in Aoyama (Tokio) heeft ze samen met een groep van architecten en interieurarchitecten ontworpen. In 1997 ontving Kawakubo een eredoctoraat van het Royal College of Art in London.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.