FANDOM


Mead howells

John Mead Howells

John Mead Howells was een Amerikaans architect, die bekend is geworden in zijn samenwerking met Raymond Hood. John Howells werd op 14 augustus 1868 in Cambridge, Massachusetts geboren. Hij studeerde architectuur aan Harvard en vervolgens aan de École des Beaux-Arts in Parijs. Daar ontmoette hij zijn latere partners in de architectuur, Raymond Hood en Isaac Newton Phelps Stokes. In 1897 richtte hij samen met Stokes zijn eigen architectenbureau op: Howells & Stokes. Hun samenwerking zou 16 jaar duren, voor hun wegen zich scheiden in 1913.

teamEdit

Hij vormde vervolgens een team met Raymond Hood, met wie hij onder andere de Beekman Tower in New York en deTribune Tower in Chicago ontwierp. John Mead Howells stierf op 22 september 1959 op 91-jarige leeftijd in New York.

Mead howells gebouw

gebouw van john mead howells

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.