FANDOM


200px-07c97e29b37be87ed45 0a IMG 0451

Hoogwerker

Hoogwerker is een verzamelnaam voor alle toestellen die toelaten om op een veilige manier te werken aan hoger gelegen installaties. Hoogwerkers worden vooral veel gebruikt in de industrie, bouw en door de brandweer. Bij de brandweer wordt onderscheid gemaakt tussen een hoogwerker en een autoladder. Een hoogwerker heeft een hydraulische arm die op een of meerdere plaatsen kan scharnieren, met aan het eind een platform of bak. Hoogwerkers kunnen op verschillende manieren worden aangedreven. De meest voorkomende manier is door middel van een diesel en- of elektrometer. Echter er zijn ook hoogwerkers op gas of op stroom. Een combinatie van twee is ook mogelijk.

Sinds het verbod om ladders te gebruiken bij het glazenwassen worden hoogwerkers ook gebruikt om de ramen te reinigen van gebouwen vanaf een bepaalde hoogte.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.