FANDOM


Opgegroeid:

De in 1938 geboren Charles Gwathmey is een van de architecten die tot de New York Five worden gerekend. Over het algemeen is hij de minst bekende van de vijf.
Charles Gwathmey.jpg 2

Charles Gwathmey

Hoe is Charles Gwathmey begonen:

Sinds 1971 bestiert hij samen met Robert Siegel het bureau Gwathmey & Siegel, dat vooral in de Verenigde Staten werk realiseert. De restauratie en uitbreiding van het Guggenhem Museum in New York leverde het bureau de meeste bekendheid op.


Charles Gwathmey op school:

Gwathmey had tijdens zijn studies op de University of Pennsylvania School of Architecture en Yale University les van onder meer Louis Kahn, Robert Venturi en James Stirling. In zijn werk combineert hij het negentiende eeuwse gebruik van ruwe materialen met veel textuur, zoals baksteen, met de weinig gestructureerde oppervlakken van het modernisme. Opvallend is ook het ruimtelijk effect in zijn gebouwen. De ruimten verschillen onderling heel erg en
Charles Gwathmey

The house on Long Island

geven soms het idee dat ze oneindig zijn.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.