FANDOM


Kathryn Findlay

Kathryn Findlay


 

Ushida Findlay is een architectenbureau dat is opgericht door de Schotse Kathryn Findlay (1954) en de Japanner Eisaku Ushida (1953). Het bureau kwam voort uit dat van Arata Isozaki en werd opgericht in 1987 in Tokyo, maar is inmiddels verplaatst naar Londen.


 


stijlDoor het opvallende gebruik van ruimte, materiaal en vorm is het werk van Ushida Findlay een combinatie van architectuur, landschap en sculptuur. Het duo staat bekend om de originele ontwerpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van onconventionele materialen, zoals riet. Aan hun werken worden verschillende termen toegekend, variërend van neo-expressionistisch, organisch en modernistisch tot mathematisch, psychoanalytisch en filosofisch, maar ze worden vooral gekenmerkt door de enorme verbeeldingskracht die in de gebouwen is terug te vinden. Hierdoor ontstaan verrassende vormen en vreemde details, zoals een coconvormig trappenhuis, aanpassingen aan de baan van de zon en ]]temperatuurstabilisatie]] en het combineren van Engelse en Japanse architectuur. Ushida Findlay
Soft and hairy house

Soft and Hairy House

heeft invloeden ondergaan van architecten als Frederic Kiesler, Antoni Gaudi, Bruce Goff en André Bloc, en van kunststromingen als het surrealisme (vooral Salvador Dalí ) en het Minimalisme.voorbeeldenBekende gebouwen van Ushida Findlay zijn onder andere Soft and Hairy House in Tsukuba (1994), House for the Third Millenium in Londen (1994), een zwembad bij een zestiende eeuws landhuis in Sussex (2001) en Grafton New Hall in Cheshire (2002).

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.