FANDOM


Eastgateshoppingmall

eastgate shopping mall

Een van Mick Pearce meest bekende werken is het Eastgate Shopping Centre in Harare. Pearce haalde zijn inspiratie voor het systeem voor temperatuurbeheersing in dit gebouw uit de wijze waarop dit gebeurt in termietenheuvels. Door het gebruik van dit systeem combineerde hij besparing van energie en creëerde hij een natuurlijke ventilatie en airconditioning. Het gebouw verbruikt ongeveer 10% van de energie in vergelijking tot gebouwen van een vergelij
Buitenkant

buitenkant eastgate shopping mall

kbare omvang.

het ontwerp

Het Eastgate mall's ontwerp is een bewuste verschuiving van de "grote glazen blok". Glazen kantoorgebouwen zijn meestal duur om te onderhouden op een comfortabele temperatuur, nodig aanzienlijke verwarming in de winter en koeling in de zomer. Ze hebben de neiging om lucht te recycleren, in een poging om de duur geconditioneerde atmosfeer uit te houden in, wat leidt tot hoge niveaus van luchtverontreiniging in het gebouw. Kunstmatige air-conditioning systemen zijn hoog-onderhoud, en Zimbabwe heeft het bijkomend probleem dat het oorspronkelijke systeem en de meeste onderdelen moeten worden ingevoerd, verspilling deviezenreserves.


alternatieve benadering

Mick Pearce, de architect, heeft dan ook een alternatieve benadering. Door zijn hoogte, Harare heeft een gematigd klimaat ondanks het feit dat in de tropen, en de typische dagelijkse temperatuur swing is 10 of 14 ° C. Dit maakt een mechanische of passieve koeling een levensvatbaar alternatief voor kunstmatige air-conditioning.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.