FANDOM


Het doctoraat is het hoogste diploma dat aan een universiteit behaald kan worden. De bijbehorende titel is doctor of dr. Het behalen van een doctoraat heet promotie, en de persoon die dat doet heet (in Nederland) promovendus of (in België) doctorandus. De benaming is afgeleid van het Latijnse gerundivum dat "hij die nog moet promoveren/doctoreren" betekent.

499px-Doctordivinity

Het doctoraatsdiploma wordt verkregen na het succesvol verdedigen van een proefschrift.Dit is een persoonlijk wetenschappelijk werk waaraan doorgaans meerdere jaren studie- en onderzoekswerk is voorafgegaan. Het doctoraatsdiploma kan ten vroegste drie jaar na aanvang behaald worden. In de praktijk neemt de voorbereiding 4 tot 6 jaar in beslag. Meestal is men in die periode aangesteld aan de universiteit of in een wetenschappelijke instelling: contractueel of via een beurs of als assistent aan de universiteit.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.