FANDOM


Deurenfoto techniek

Verschillende deuren

Een deur is de beweegbare afsluiting van een toegang tot een ruimte. Er zijn veel verschillende deurtypen, te onderscheiden naar zaken als bestemming (voordeur, kamerdeur, kastdeur etc), constructie (opgeklapte deur, paneeldeur), beweging (schuifdeur, draaideur, kanteldeur) plaats in de muur (buitendeur of binnendeur) en materiaal (houten deur, ijzeren deur, glazen deur of bronzen deur).Deuren kunnen worden toegepast in de vorm van een dubbele deur of vleugeldeur, of zijn opgedeeld in een apart draaiende boven- en onderdeur. Ook wordt er wel een kleine deur in een grotere deur geplaatst, de zogeheten loopdeur of winket. Wat betreft aansluiting op het kozijn zijn er twee typen te onderscheiden: de opdekdeur, waarbij de deurplaat gedeeltelijk op het kozijn valt, en de stompe deur, welke geheel tussen het kozijn valt.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.