FANDOM


41g den-haag-castalia-1-

Castalia in het donker.

Castalia is onderdeel van het project De Resident in Den Haag. Op de locatie van Castalia stond
LaHayeCastaliaGraLa-1-

Castalia overdag.

decennia lang het Transitorium van architect Jan Lucas. Castalia is samen met het naastgelegen Helicon het nieuwe kantoor van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en werd in 1998 in gebruik genomen.


twee torens, één gebouw

Het gebouw heeft 21 verdiepingen en is 104 meter hoog. De puntdaken zijn beide 35 meter en hebben enkel een decoratieve functie; de daken herbergen geen kantoorruimtes. De twee puntdaken doen vermoeden dat Castalia uit twee panden bestaat, maar beide torens zijn met elkaar verbonden door een smalle verticale blauwkleurige constructie die afsteekt tegen de rode muren van de kantoortoren.


van grauw kantoorgebouw...

Het Transitorium was een groot grauw kantoorgebouw en moest plaatsmaken voor een minder monotoon pand. Het Transitorium van Lucas is niet geheel gesloopt, maar de constructie is hergebruikt voor de nieuwe Castalia. Hoewel van de oude constructie op het eerste gezicht niets terug te vinden is in het nieuwe gebouw, zijn in de entree toch enkele elementen van het oude Transitorium te herkennen.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.