FANDOM


Een bouwtekening is een technische tekening van een bouwwerk of gebouw. Er bestaan verschillende soorten bouwtekeningen, zoals ontwerptekeningen,  bestektekeningen, werktekeningen, detailtekeningen, constructietekeningen en installatietekeningen. In de rechteronderhoek van de bouwtekening bevindt zich een stempel of onderhoek. elke</span> tekening die je maakt bestaat uit punten, lijnen en vlakken.

De ordening van deze elementen op het papier zal bepalen of jouw tekening duidelijk en bouwkundig correct is. De juiste schaal heb je nodig om jouw tekening op het juiste formaat over te kunnen brengen. Bepaalde delen van een gebouw hebben speciale aandacht nodig. En het weergeven van het material is belangrijk om in een oogopslag jouw tekening duidelijk te maken.

Ermelo-plat Nieuw-1eVD-640x430

Bouwtekening

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.