FANDOM


Arena

Joe-Louis-Arena

Een arena is een afgesloten gebied, doorgaans ovaal- of cirkelvormig, ontworpen om theater-, muziek- of sportevenementen te laten zien. De bezoekers zitten rond de arena, op een tribune die altijd hoger gelegen is dan het gebied waar het spektakel plaatsvindt. Soms wordt de term arena gebruikt als synoniem voor een groot stadion, zoals bij de Amsterdam ArenA. Ook wordt het gebruikt als metafoor, zoals in de politieke arena. Het woord arena is Latijn voor zand. In de historische arena's in de tijd van het Romeine Rijk was zand ook wat er in een arena werd gebruikt. In een Romeinse arena werden gladiatorengevechten gehouden, gevechten met dieren en executie van gevangenen. Een bekende Romeinse arena is het Colloseum in Rome. Arena's werden ook gebouwd in het Oude Griekeland en andere landen uit de oudheid rond de Middellandse Zee.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.